Friday, October 30, 2009

Jumaat sudah...

Hari ni bos cuti so boleh lah bukak blog ni untuk update...memang x sempat ler...kalau balik rumah pun dah busy hal2 rumah...so mana kesempatan saja...

1) Kisah ni berlaku pada Jumaat minggu lepas...nak kata kelakar pun ada, nak kata kesian pun yer...apa2 lah...tp di hari kejadian memang aku ketawa hingga keluar air mata dan mengambil masa 1/2 jam untuk beritahu kepada adik itu...gini kisahnya...aku ada minta stationaries... yang aku minta ialah...A4 paper, pen pilot G-2 (biru & hitam) and bullet kecil & besar....so gambar pertama adik ni bagi tu...dan gambar kedua itu yang sebetulnya...yelah adik ni baru masuk keja...tp x salahkan kalau x tahu silalah bertanya...hmmmm
dan aku tak salahkan dia, mungkin juga aku turut bersalah...
2) Looking green...pada hari rabu aku pakai warna hijau...tudung baru, baju baru...hmmm
3) Looking pink...hari ni aku pakai warna pink aka baju raya pertama...heheheh baru nak pakai kat ofis...sebabnya aku pakai...hari ni hari Jumaat...biasalah hari terakhir dalam seminggu kan.... pastu bos pun cuti...pastu pagi2 lagi dengar Hot FM pasal 2 orang pelakon Nur Kasih (drama kegemaranku dan juga kebanyakan orang) siap dengar kat Morning Talk lagi, dan habis cepat lak MT hari ni...tengahari x tau lagi jd ke tak nak window shopping...
Huhuhu muka makin tembam...drama TV yg aku suka layan juga ialah Sumpahan Bunian...anak2ku pun suka layan cerita ni...

Tuesday, October 27, 2009

N9

Minggu lepas balik Lui...Jep saja2 nak balik...aku mengikut saja...macam biasa jer...dan hari Ahad, mak mentua & lain2 ajak pegi ke Ulu Bendul...so on saja...buda2 ni suka sangat la mandi sungai...dah 2 minggu berturut2 mandi sungai...Aisha suka sangat la walaupun penakut...dia mandi sekejap je...sebab kesejukan, Ali teruskan sebab sepupu dia ada...so geng ramai la...


video

Monday, October 19, 2009

Update secara Marathon...

Memandangkan aku dah lama tak update...walaupun entry yang akan dipublishkan ini adalah sudah basi...aku tetap nak letak...tak salahkan...hmmmm dan aku tidak akan menurut turutan...ikut hati saja nak menaip ni...mood nak mengupdate mari sebab aku pakai tudung baru kot...then kena lak ngan baju lama...heheheh


Jamuan Raya Ofis...
Jamuan raya kat ofis buat ala kadar jer...menu yang paling aku suka hari tu adalah capati....hmmm sedap...dan menu yang lain2 biasa saja...Zurina dtg ofis...apa lagi, jamu skalilah...tp sampai terlupa nak berphoto...

Jalan2 & Jamuan Raya Rumah kakakku @ Batang Kali
Pagi2 jam 8.45 pg dah keluar ruamh...beli nasi lemak then teruskan perjalanan ke Batang Kali memalui Ulu Yam...9.30 pg sampai dekat dam (tasik besar tu) lepak makan2 nasi lemak yang beli tadi tu...sambil menikmati keindahan alam ciptaan Allah...dah releks2 terus perjalanan ke rumah kakak...sampai awal, majlis jam 3 ptg baru mula...tolong2 skit apa2 yang patut...dah makan2 semua kami pun minta diri kerana ada urusan lain...Jep ajak singgah air terjun kat Ulu Yam...(last aku pergi sana tahun 2000)...hmmmm lama kan, dan semalam Jep ajak singgah rupanya dia siap bawa persalinan skali termasuk anak2...aku ok ja...tp malas nak berendam....sebab aku teringat peristiwa yang berlaku masa thn 2000, aku dilanda deman yang teruk sehingga tinggal kulit & tulang saja masa tu akibat dari mengutip batu2 sungai...cara doktor tidak berkesan akhirnya melalui ustaz, mengatakan aku kena pulangkan semula batu2 tu ke tempatnya...lepas pulangkan...aku sembuh ler...(eh apsal lak aku cerita semua ni...hmmm kisah lama)....tp semalam aku mengingatkan anak2 & Jep jgn bawa balik apa2 pun...dah dorang puas mandi...teruskan perjalan pulang, Ali pulak dok cakap rasa lapar sangat2 ni...siap suruh singgah...Jep pun singgah la makan dekat2 Hospital Damai tu...(ini pun tempat aku dolu2 cari2 makan....kan aku penah duduk sana...aiyork kenapa lak aku nak cerita ni...suka hati akulah...ini kan kisah aku)...Ali terus pesan nasi ayam tanpa berfikir panjang share dengan Aisha (nampak sangat dorang lapar)...memang licin 2 beradik tu makan...Jep nak makan nasi putih, sup tulang, telor dadar & kangkong goreng untuk seorang makan....selalunyer sepinggan nasi putih akan dikongsi oleh kami, tp di hari kejadian, kami ambil 2 pinggan nasi putih...sungguh mengkagumkan...silalah percaya memang selalu mcm tu...bukan berjimat/kedekut tp taknak membazir...


Friday, October 02, 2009

Nothing

Aku saja je nak update entry...xder cerita yang menarik sebenarnye pun...saja jer....

Dua beradik, semenjak akhir2 ni rajin sangat la bertekak...sampai abah dorang naik tension...Ali biasalah tunjuk kuasa dia sebagai abang...adik ni pulak...bukan main, nak melawan je...kadang2 Aisha yang cari pasal...tp bila tenang jer....baik2 saja dorang ni...itulah anak-anakku sekarang...

Semalam pegi Mines ada nak cari benda....masa nak balik tu tersinggah lak kedai kasut ni...sebelum raya ada offer 70%, semalam beli 1 percuma 2 (3 pasang tu RM55)...apa lagi...tp dah x banyak pilihan...aku rembat juga...ok lah tu untuk buat basahan...daripada xder...memandangkan aku kurang kasut/sandle hitam so aku belilah...lagipun masa sebelum raya tu beria nak cari kasut...tp tak beli pun...(last aku beli kasut sebelum yang ini ialah 5 bulan lepas)....