Monday, July 27, 2009

:::: HAPPY BIRTHDAY MY PREND::::



SELAMAT ULANGTAHUN KE-30 KAWANKU... SEMOGA SEJAHTERA DAN MURAH REZEKI... BAHAGIA DISAMPING SUAMI DAN ANAK2 YANG COMEL...

Note: aku mengenali mariah semenjak form 4 sampai sekarang...sekarang pun kami tinggal dekat, hantar anak pun tempat yang sama...so diharap hubungan kita berkekalan...walaupun sekarang sibuk dengan tanggungjawab masing2...kita tetap sahabat....
(ishh teringat pulak zaman dolu-dolu)

Sunday, July 26, 2009

Teambuilding...

Petang td baru balik dari Kg. Pansoon, Hulu Langat kerana terlibat dengan Teambuilding yang dianjurkan oleh ofis aku...esok2lah update sebab satu badan dah sengal...dan kepala pun berdenyut...

Tuesday, July 21, 2009

Nothing cont...

Ini adalah kesinambungan entry yang lepas...

Akhirnya....
Kau pergi dengan kerelaan hati
Walaupun perasaan sayang kuat padamu
Tapi akanku carikan pengganti
Untuk mengubat perasaan rindu ku

Bila kau pergi melintas dihadapanku
Sebak yang ku tanggung mengalir laju
Sehingga merah mataku
Membuatkan aku tersendu-sendu

Susah senang bersamamu
Akanku ingat selamanya
Aku sayang sangat padamu
Kepada seluruh keluargaku kau telah berjasa

Crying 2 Crying 2





Friday, July 17, 2009

Nothing

Apa aku rasa semenjak akhir2 ini....bukan aku saja malah Jep pun....

1. Bosan
2. Keliru
3. Tension
4. Fikiran Melayang
5. Makan x lalu

Ooooppsss jangan tanya kenapa....itulah apa yang aku & Jep rasa...kalau difikirin sangat, boleh jadi gila ok...mahukan terapi...mungkin 2-3 hari lagi ok la ni...

Monday, July 13, 2009

Award from Eera.


Dapat lagi award dari Eera...thanks ye friend...sebab sudi bagi award ni pada wan...


Sunday, July 12, 2009

Agenda Hujung Minngu

Sabtu, takde ke mana2 kemas2 rumah...ptg Jep ajak jogging pulak...kami pegi ke Taman Tasik Puteri, kat Cheras...dolu2 aku rajin sangat datang sini...masa last pegi, Ali 3 thn kot...haaa punyalah lama tak datang kan...so layan jelah...lepas g taman, ada pasar malam dkt2 situ...singgah jap, pekena mihoon sup....ok jugak...balik dengan kekenyangan...(tak payah lagi aku masak untuk dinner)...
Ahad pulak, hari nilah...Ali ada sukan tahunan tadika dia...pagi2 dah keluar...sebab kena berkumpul jam 7.45 pagi...beli nasi lemak siap2 bawa ke sana...aku teruja betul tengok anak teruna aku ni...dah besar rupanya...kiranya thn ni last la dia untuk sukan tadika ni...thn depan dah skolah betul...

Gambar selingan- sebelum, semasa & selepas acara sukan Ali
Bersiap-siap beratur untuk perbarisan...Ali sebagai pembawa bendera wakil skolahnyer

Dalam perbarisan, nyanyian lagu skolah, senaman panaskan badan dgn lagu Anak Kucing..

video

Ali mengetuai semua kanak2 untuk bacaan doa...dia tak bagi tahu pulak kena wakil baca doa...dia tanya aku "macam mana mama, ok tak Ali baca doa, ali saje je x nak bagi tau mama...surprise..."Jep senyum2 jer...Alhamdulillah

Acara pertama: Bawa bola pingpong dalam sudu...1st place, gold medal...

Acara kedua: Lari bawa buton berpasukan...1st place, gold medal...

Acara ketiga: Lari bawa uncang kacang masuk bakul berpasukan...1st place, gold medal
Inilah yang Ali dpt dan 3 kotak pensil warna...suka sgt sebab semuanya no. 1, sepatutnya setiap orang masuk 2 acara saja...ntah macam mana boleh 3...dia ok saja...

Kaseh yang keboringan sebab acara dia start lambat...dia masuk acara lari bawa selipar gergasi & lari bawa buton perempuan...dua2 no. 1...bak kata, majoriti acara semua dibolot oleh skolah dorang ni...kehkehkehkeh semua skali 4 skolah...mau taknye menang saja...sebulan training sukan...so...
____________________________________________________

Lain2 video....



video video video video



Friday, July 10, 2009

Jumaat ...

Jumaat biasalah bagi kaum wanita...2 jam untuk rehat diberikan masa...hari ni KD open table di KR di Mines...thanks KD sebab balanja K. Izad, Aiza, K. Ida dan saya ni...semoga murah rezeki yer...pastu ptg Jep belanja Pizza Hut di JJ Cheras Selatan pulak...macam mana aku tak sihat dek makan benda2 macam ni...(tiada gambar di sini)


Semalam Khamis lepas balik keja, Jep ajak pegi Mines sebab nak beli kasut sukan & track bottom...pastu layan budak2 ni bagi makan ikan...selalu kalau bawa budak2 ke sini mesti nak bagi makan ikan...kena la beli roti kat Giant sebungkus bg ikan makan...

Monday, July 06, 2009

Hujung minggu di Genting...

Jumaat lepas, mak mentua den telefon katanya nak dtg rumah den...dan nak berjalan2...den ok sajo..decide g Genting...semua skali 8 orang dewasa, 5 orang kanak2 bawah umur je yang pegi...Jep sibuk la suruh aku cari hotel tempat nak bermalam 1 malam jer pun...pastu aku call2 biasalah last2 minit ni semua pun mahal2 belaka...last2 skali telefon SM...ok, ada 3 bilik untuk famili...booking je dulu...

Sabtu, pagi2 lagi dah keluar...singgah SM dan bagi deposit dulu...sebab nak naik atas nun...naik skyway je...tp aku gayat tul...sebab last naik masa aisha 4 bulan lebih kot...ni p lagi...orang boleh tahan ramai jugak...kat atas sana dah x best pun...sejuk pun x rasa sangat...rayau2 kat atas...anak2 jer yang main2 bendalah kat atas nun...kul 8.00 mlm turun, semua dah ketiduran...mengantuk letih semua ada...turun lagi skali naik skyway...gayat lagi aku ni...Aisha & Ali releks je dorang tu...

Ahad, lepas check out, semua tuju ke Jln TAR, mentua den dan ipar2 nak shopping untuk raya...aku kemalasan disitu sebab baru je minggu lepas ke sana kan...so xder benda apa nak dibeli lagi...lepak2 jer kedai makan...orang pun ramai...lagi la nak bersesak2...malaih den...ptg balik rumah...sekian..